Skip - reutje blauw

We stonden al bijna een jaar ingeschreven op de wachtlijst voor een Markiesje toen ik in de Markiesjespost een oproep van Carolina las. Er ging een nestje komen en wie wilde meewerken aan een gezond Markiesjesras in de toekomst.

Via Carolina volgden we het wel en wee ( meer wel dan wee) van de zwangere Bamse.

Eindelijk was het zover, op 27 oktober 2017 werden er 3 puppies geboren. 2 teefjes: Noortje en Abby en 1 reutje: Skip. Wat waren we nieuwsgierig, wat een schatjes! Het waren vanaf het begin 3 pittige puppy's. Je zag geen verschil met een Markiesjes pup.

Toen Skip 8 weken was gingen we hem ophalen. Nu is Skip bijna 5 maanden. Zijn haar is gegroeid en staat alle kanten op en is zo zacht als van een Powder Puff.

Wat is het een leuke hond, vrolijk vol energie en nu hij ouder wordt begint ie ook best wel eigenwijs te worden. Begint nu al te puberen? Niet meer komen als hij daar geen zin in heeft en bij ieder graspolletje met een geurtje tilt ie z'n poot al
op. We volgen op dit moment een individuele pupcursus. Dat zijn 5 lessen van een uur. De eerste les is thuis en de 4 andere lessen buiten in een park waar de honden los mogen lopen.

Het is fijn om zo aanwijzingen te krijgen afgestemd op je hond. Socialisatie, kennismaken en spelen met andere honden. Je leert de hondentaal. Dat is herkennen van de gedragingen van jouw hond en andere honden.

Wat is Skip al veranderd. Van bang piepend , blaffend en bij mij schuilen tot een moedige hond, staart omhoog andere honden benaderen en uitdagen om te spelen.

En wat kan ie hard rennen met z,n korte pootjes.

Zijn specialiteit van een berg af, over een plas of stronk springen met een grote zweefduik.


De eerste drie maanden van Skip


2019

Skip en zijn zusjes zijn al ruim anderhalf jaar oud. Het duurt nu niet lang meer voor ze gekeurd worden en we te horen krijgen of ze goedgekeurd zijn en mogen meewerken aan het fokprogramma van de Markiesjes.